test

Den officielle opskrift-tråd

Samt ALT andet der indtages. Mad, vin, øl m.m. Har du et godt link, en anbefaling af et velsmagende produkt eller en god opskrift? Så del endelig med os andre.

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Lotte » 27. sep 2010 13:42

Bagels

Det store hit for tiden er disse nemme hjemmelavede bagels :smile2:

Dejen:

25 g gær
5 dl lunket vand
2 spsk. lys sirup
1 spsk. saltflager
Ca. 13 dl. hvedemel med højt glutenindhold

Til kogning:
Ca. 2 l vand
2 spsk. sukker

Pynt:
Birkes eller sesamfrø

Smulder gæren i en skål og rør den ud i lunket vand.
Rør sirup og salt ud i dejvæsken og ælt melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem i ca. 5 min. på et let meldrysset køkkenbord

Lad dejen hæve i ca. 1 time.

Del dejen i 12 lige store stykker.
Rul hverts stykke til en lang pølse ( 30 cm ), som er noget smallere i enderne.
Form dem til runde kranse og fæstn enderne.
Læg kransene på meldrysset bagepapir.
Lad dem hæve ca. 20 min.

Sæt ovnen på 225 grader.
Bring vand og sukker i kog i en gryde/suterpande.
Læg 3-4 kranse i og lad dem koge ca. 3 min.
Vend dem nogle gange under kogningen.

Tag kransene op med en hulske og læg dem på en plade med bagepapir.
Drys med birkes/sesamfrø.
Bages midt i ovnen ca. 20 min.
Afkøl på bagerist.

Edit 29.09.2010 (nu med billede)
Billede
Lotte
 
Indlæg: 32
Tilmeldt: 21. nov 2009 22:35

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Michael » 28. sep 2010 09:16

Hvordan finder man ud af om ens mel har et højt glutenindhold? :smile2:
Mange tak for opskriften, det skal helt sikkert afprøves, lyder virkelig spændende!
Rasbred skrev:har du fået leget med den bo ???
Brugeravatar
Michael
 
Indlæg: 186
Tilmeldt: 18. dec 2009 20:11

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Svenning » 28. sep 2010 09:28

Michael skrev:Hvordan finder man ud af om ens mel har et højt glutenindhold? :smile2:
Mange tak for opskriften, det skal helt sikkert afprøves, lyder virkelig spændende!

Det vil typisk stå på varedeklarationen. Så er spørgsmålet bare hvad højt glutenindhold så er i absolutte tal, og der må jeg være dig svar skyldig.
Ved at Durum-hvedemel har højt indhold af gluten, så brug evt deklarationen fra sådan en som reference-værdi, og så læs på de forskellige typer mel på hylden... :thumb:
Bo skrev:Dåsen får :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar:
Brugeravatar
Svenning
Moderator
 
Indlæg: 345
Tilmeldt: 8. dec 2009 20:53
Geografisk sted: Middleearth a.k.a. Odense

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Michael » 28. sep 2010 09:58

Ja ok klart nok at det burde stå på varedeklarationen :-) Men sådan noget tænker jeg jo ikke over inden jeg allerede har skrevet mit spørgsmål hehe.
Men lidt yderligere nørderi på Google har givet mig følgende:

Gluten spiller en vigtig rolle for antallet af hullerne i krummen, og man skelner her mellem den såkaldte hårde hvede med højt glutenindhold - som f.eks. franskmændene har - og den bløde hvede med lavere glutenindhold, som vi har. Jo mere gluten desto flere huller! Det danske rugmel indeholder ikke gluten, så »rigtigt« rugbrød kan aldrig blive porøst og let.


Så ud med den danske hvede og ind med den franske :thumb:
Rasbred skrev:har du fået leget med den bo ???
Brugeravatar
Michael
 
Indlæg: 186
Tilmeldt: 18. dec 2009 20:11

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Svenning » 28. sep 2010 10:02

Du kan nu sagtens finde dansk hvedemel med højt glutenindhold også!
Gluten forbedrer brødets evne til at hæve - eller som det er omsat i din indsatte tekst, evnen til at lave huller :lol:
Hvedemel med lavt gluten-indhold (og rugmel naturligvis!) klasker. Det er også derfor at et typisk dansk hjemmebagt franskbrød er en kompakt lille satan, hvilket jo er noget ærgeligt i det!
Kode-ordet til et super-luftigt brød (med mange huller :greensmile: ) er derfor højere glutenindhold som den ene ting, men også langtidshævning!
Bo skrev:Dåsen får :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar:
Brugeravatar
Svenning
Moderator
 
Indlæg: 345
Tilmeldt: 8. dec 2009 20:53
Geografisk sted: Middleearth a.k.a. Odense

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Bo » 28. sep 2010 18:54

Og et billede skal I da på ingen måde snydes for :thumb:

Billede
Bosat i :se: på 9. år (ved ikke lige hvad der skulle få mig til at flytte tilbage til :dk: igen)
Brugeravatar
Bo
Site Admin
 
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 21. nov 2009 21:03
Geografisk sted: Söderåsen, Sverige

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Svenning » 29. sep 2010 11:08

Bo skrev:Og et billede skal I da på ingen måde snydes for :thumb:

Billede

SÅDAN Bo... 5 til dig og 1 til Lotte :beerchug: :lol:
Bo skrev:Dåsen får :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar:
Brugeravatar
Svenning
Moderator
 
Indlæg: 345
Tilmeldt: 8. dec 2009 20:53
Geografisk sted: Middleearth a.k.a. Odense

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Bo » 3. okt 2010 16:48

:lol:

Passer vist meget godt :laugh:
Kan tilføje (ved ikke om det skal med i det oprindelige indlæg) at de altså også er super gode efter at have været frosset ned. Spiste et par stykker i går aftes og kunne på ingen måde se/smage at det var dem fra fryseren der blev indtaget :thumb: :thumb:
Bosat i :se: på 9. år (ved ikke lige hvad der skulle få mig til at flytte tilbage til :dk: igen)
Brugeravatar
Bo
Site Admin
 
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 21. nov 2009 21:03
Geografisk sted: Söderåsen, Sverige

Foregående

Tilbage til Bacon, bajere og andet godt til ganen



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster

cron