Bagels
Det store hit for tiden er disse nemme hjemmelavede bagels
Dejen:
25 g gær
5 dl lunket vand
2 spsk. lys sirup
1 spsk. saltflager
Ca. 13 dl. hvedemel med højt glutenindhold
Til kogning:
Ca. 2 l vand
2 spsk. sukker
Pynt:
Birkes eller sesamfrø
Smulder gæren i en skål og rør den ud i lunket vand.
Rør sirup og salt ud i dejvæsken og ælt melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem i ca. 5 min. på et let meldrysset køkkenbord
Lad dejen hæve i ca. 1 time.
Del dejen i 12 lige store stykker.
Rul hverts stykke til en lang pølse ( 30 cm ), som er noget smallere i enderne.
Form dem til runde kranse og fæstn enderne.
Læg kransene på meldrysset bagepapir.
Lad dem hæve ca. 20 min.
Sæt ovnen på 225 grader.
Bring vand og sukker i kog i en gryde/suterpande.
Læg 3-4 kranse i og lad dem koge ca. 3 min.
Vend dem nogle gange under kogningen.
Tag kransene op med en hulske og læg dem på en plade med bagepapir.
Drys med birkes/sesamfrø.
Bages midt i ovnen ca. 20 min.
Afkøl på bagerist.
Edit 29.09.2010 (nu med billede)