test

Den officielle opskrift-tråd

Samt ALT andet der indtages. Mad, vin, øl m.m. Har du et godt link, en anbefaling af et velsmagende produkt eller en god opskrift? Så del endelig med os andre.

Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Svenning » 4. apr 2010 20:01

Syntes det er på sin plads med en tråd hvor vi kan dele vores små kulinariske perler med hinanden.
Hvis der er tale om en opskrift som er fundet på nettet, så kan man med fordele linke til stedet også, særligt hvis der er ændret i opskriften!

...sæt igang!

Indexering af opskrifter;
Blomsterbergs smørbagte kanelsnegle
Dina bollar
Nem jordskokke-suppe
Lotte's bagels

PB mig hvis du lægger en opskrift i tråden som du gerne vil have med i oversigten. Den kunne være den blev overset :cry:
Bo skrev:Dåsen får :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar:
Brugeravatar
Svenning
Moderator
 
Indlæg: 345
Tilmeldt: 8. dec 2009 20:53
Geografisk sted: Middleearth a.k.a. Odense

Smørbagte kanelsnegle

Indlægaf Bo » 13. jun 2010 17:35

Lotte prøvede for et par uger siden (for første gang) denne opskrift

Blomsterbergs smørbagte kanelsnegle

Ca. 20 stk.

Gærdej:

3 dl. sødmælk
50 g. gær
4 stk. store æg
1 stk. Korn fra en vaniljestang
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. stødt kardemomme
1 spsk. stødt ingefær
100 g. rørsukker
½ spsk. groft salt
200 g. blødt smør
Passende mængde hvedemel (det er umuligt at fastsætte den præcise mængde, da mel typer er forskellige. Dejen skal være glat og smidig, aldrig tør og knoldet).

Remonce:

250 g. blødt smør
200 g. rørsukker
2 spsk. stødt kanel
2 stk. æggeblommer til pensling+ neutral olie til at fedte formene med.

Gærdej:

Gæren smuldres i en stor skål & blandes med æg, vanilje, kanel, kardemomme, ingefær og rørsukker.
Lun sødmælken & bland den sammen med salt. Bland lidt mel med og tilsæt smørret. Tilsæt mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.

Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 50 X 40 cm. Når du ruller dejen ud, skal du sørge for at begrænse mængden af mel. Børst også overflødigt mel væk fra dejen, når du er færdig med udrulningen.

Remoncen:
Rør smørret godt med rørsukker og stødt kanel. Man kan eventuelt piske med en håndmikser. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

Smør lave aluminiumsforme ca. 6 cm. i diameter, med neutral olie. Skær rouladen i 1½ cm. tykke skiver.

Læg dem straks i de smurte forme. Sneglene skal nu hæve på en bageplade et dejligt lunt sted, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse - det tager minimum 35 minutter, afhængigt af rummets temperatur.

De pensles med sammenpiskede æggeblommer. Bages ved 185 grader, til de er let gyldne, ca. 15 - 18 minutter.


Og nørj, hvor var de altså bare gode. Lette og luftige med en særdeles lækker konsistens. Selv et par dage efter, hvor de tiloversblevne blev taget ud af plasticposen var de mindst lige så lækre :lick:
Kan hermed på det varmeste videregive min allerbedste anbefaling til denne lækre opskrift :thumb: :thumb:

Kilde
Bosat i :se: på 9. år (ved ikke lige hvad der skulle få mig til at flytte tilbage til :dk: igen)
Brugeravatar
Bo
Site Admin
 
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 21. nov 2009 21:03
Geografisk sted: Söderåsen, Sverige

Re: Smørbagte kanelsnegle

Indlægaf Rasbred » 24. jun 2010 13:29

lyder lækkert..

kunne være jeg skulle prøve at lave dem i min ferie...
Mvh Rasmus
Brugeravatar
Rasbred
 
Indlæg: 542
Tilmeldt: 19. dec 2009 15:59
Geografisk sted: 7800 Skive

Re: Smørbagte kanelsnegle

Indlægaf Bo » 27. jun 2010 23:49

Tro mig - det vil du ikke fortryde :thumb:

Opskriften får

:fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar:

og alternativt

:lick: :lick: :lick: :lick: :lick: :lick:
Bosat i :se: på 9. år (ved ikke lige hvad der skulle få mig til at flytte tilbage til :dk: igen)
Brugeravatar
Bo
Site Admin
 
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 21. nov 2009 21:03
Geografisk sted: Söderåsen, Sverige

Dina Boller

Indlægaf Bo » 15. aug 2010 16:52

Dina Boller (ca.20 stk.)


50 g. gær
50 g. sukker
2½ dl mælk
140 g. smør eller margarine (bage margarine er også en mulighed)
1- 2 æg
550 g. mel

1. Gær og sukker røres sammen.
2. Mælk og smør varmes i mikrobølgeovn eller gryde (kun hånd lunt så skal eventuelt afkøles lidt).
3. Punkt 1+2 blandes.
4. Mel og æg tilsættes. Det hele røres sammen og æltes.
5. Hæve 30 minutter på et lunt sted.
6. Ælt dejen igen.
7. Form 20 boller som først dyppes i mælk eller sammen pisket æg og derefter i perlesukker.
8. Læg bollerne på bagepladerne for igen at hæve i 20 minutter.
9. Varm ovnen op til 200 grader (Varmluft 180 grader).
10. Bag bollerne i ca. 12 minutter.

Og sådan ser de ud

Billede

:lick: :lick: :lick:
Bosat i :se: på 9. år (ved ikke lige hvad der skulle få mig til at flytte tilbage til :dk: igen)
Brugeravatar
Bo
Site Admin
 
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 21. nov 2009 21:03
Geografisk sted: Söderåsen, Sverige

Nem jordskokkesuppe

Indlægaf Svenning » 22. sep 2010 10:18

Lavede en fremragende - og uhyggeligt nem - jordskokkesuppe i weekenden! Det er altså en sikker vinder herhjemme :greensmile:

Ingredienser:
2 fed Hvidløg
1 Løg
2,5 dl Kaffefløde
1 Porre
1 tsk Havsalt
1 l hønsefond
1 tsk Peber, sort
3 spsk Olivenolie/smør
2 Laurbærblade
7 stk Timian, kviste
1,2 kg Jordskokker

Fremgangsmåde:
1) Skær jordskokkerne i tern (skræl dem hvis ikke du vil have suppen til at se "rustik" ud i farven!)
2) Hak løg og hvidløg i grove tern. Skær porren i skiver.
3) kom jordskokker, løg, hvidløg, porre og timian i en store gryde og sauter grøntsagerne i lidt olivenolie/smør
4) Tilsæt vand, salt og laurbær og bring det i kog. Lad et simre i ca. 20 minutter.
5) Fjern laurbærbladene.
6) Blend til en fin suppe.
7) Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde.
8) Bring suppen i kog og smag til med salt og peber. Evt. lidt citronsaft hvis den behøver dette.

Serveres med et par ristede kammuslinger, jordskokke-frites og flutes :loco:
Opskriften er hapset - og modificeret - herfra!
Bo skrev:Dåsen får :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar:
Brugeravatar
Svenning
Moderator
 
Indlæg: 345
Tilmeldt: 8. dec 2009 20:53
Geografisk sted: Middleearth a.k.a. Odense

Re: Dina Boller

Indlægaf Schnitzer » 26. sep 2010 19:52

Bo skrev:Dina Boller (ca.20 stk.)


50 g. gær
50 g. sukker
2½ dl mælk
140 g. smør eller margarine (bage margarine er også en mulighed)
1- 2 æg
550 g. mel

1. Gær og sukker røres sammen.
2. Mælk og smør varmes i mikrobølgeovn eller gryde (kun hånd lunt så skal eventuelt afkøles lidt).
3. Punkt 1+2 blandes.
4. Mel og æg tilsættes. Det hele røres sammen og æltes.
5. Hæve 30 minutter på et lunt sted.
6. Ælt dejen igen.
7. Form 20 boller som først dyppes i mælk eller sammen pisket æg og derefter i perlesukker.
8. Læg bollerne på bagepladerne for igen at hæve i 20 minutter.
9. Varm ovnen op til 200 grader (Varmluft 180 grader).
10. Bag bollerne i ca. 12 minutter.

Og sådan ser de ud

Billede

:lick: :lick: :lick:

Hvem er Dina ?
Schnitzer
Betonmesteren
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: 6. dec 2009 22:00

Re: Dina Boller

Indlægaf Svenning » 27. sep 2010 08:36

Schnitzer skrev:Hvem er Dina ?

...og hvorfor har hun boller??? :lol:
Bo skrev:Dåsen får :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar: :fullstar:
Brugeravatar
Svenning
Moderator
 
Indlæg: 345
Tilmeldt: 8. dec 2009 20:53
Geografisk sted: Middleearth a.k.a. Odense

Re: Dina Boller

Indlægaf Maggerholm » 27. sep 2010 11:54

Svenning skrev:
Schnitzer skrev:Hvem er Dina ?

...og hvorfor har hun boller??? :lol:


Det er jo svensk, og betyder "dine boller". ;-)

So if you don't got a pair, and can't grow a pair, then bake a pair. :lol:

Mvh Michael
Maggerholm
 
Indlæg: 168
Tilmeldt: 18. dec 2009 23:21

Re: Den officielle opskrift-tråd

Indlægaf Bo » 27. sep 2010 13:26

:lol: :lol:

Sikke en humor I to er i besiddelse af - Dina er såmænd blot navnet på personen som første gang lavede dem til os.
Bosat i :se: på 9. år (ved ikke lige hvad der skulle få mig til at flytte tilbage til :dk: igen)
Brugeravatar
Bo
Site Admin
 
Indlæg: 1372
Tilmeldt: 21. nov 2009 21:03
Geografisk sted: Söderåsen, Sverige

Næste

Tilbage til Bacon, bajere og andet godt til ganen



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

cron