Lavede en fremragende - og uhyggeligt nem - jordskokkesuppe i weekenden! Det
er altså en sikker vinder herhjemme
Ingredienser:
2 fed Hvidløg
1 Løg
2,5 dl Kaffefløde
1 Porre
1 tsk Havsalt
1 l hønsefond
1 tsk Peber, sort
3 spsk Olivenolie/smør
2 Laurbærblade
7 stk Timian, kviste
1,2 kg Jordskokker
Fremgangsmåde:
1) Skær jordskokkerne i tern (skræl dem hvis ikke du vil have suppen til at se "rustik" ud i farven!)
2) Hak løg og hvidløg i grove tern. Skær porren i skiver.
3) kom jordskokker, løg, hvidløg, porre og timian i en store gryde og sauter grøntsagerne i lidt olivenolie/smør
4) Tilsæt vand, salt og laurbær og bring det i kog. Lad et simre i ca. 20 minutter.
5) Fjern laurbærbladene.
6) Blend til en fin suppe.
7) Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde.
8) Bring suppen i kog og smag til med salt og peber. Evt. lidt citronsaft hvis den behøver dette.
Serveres med et par ristede kammuslinger, jordskokke-frites og flutes
Opskriften er hapset - og modificeret -
herfra!